Vepřové maso
Kotlety s hořčičnou omáčkou
INGREDIENCE:
4 vepřové kotlety bez kosti
sůl
mletý pepř
3 lžíce oleje
2 cibule nebo 4 šalotky (na kolečka)
75 ml bílého vína
1 lžíce hrubozrnné hořčice
150 ml smetany ke šlehání
zelené fazolky
bramborové noky
POSTUP:
Kotlety přes plastový sáček naklepeme, lehce nakrájíme na...
Vepřová roláda s brokolicí
INGREDIENCE: (4 porce)
2 větší vepřové panenky
sůl, pepř
1 brokolice
2 vejce
3 lžíce másla
50 g anglické slaniny
POSTUP:
Panenku očistíme, rozřízneme na plát a lehce naklepeme. Osolíme a opepříme.
Brokolici rozebereme na růžičky, krátce povaříme ve vroucí vodě dopoloměkka. Pak ji ochladíme...
Vepřová panenka ve slanině
INGREDIENCE:
500 g vepřové panenky
15 dkg slaniny
sůl
tlučený pepř (nadrcené kuličky pepře)
olivový olej
POSTUP:
Vepřovou panenku rozkrojíme na 2 kusy a ze všech stran ji osolíme a opepříme. Pak ji potřeme olivovým olejem.
Tři až čtyři plátky slaniny narovnáme...
Labské kotlety
INGREDIENCE:
4 vepřové kotlety
sůl
mletý pepř
drcený kmín
2 stroužky česneku
bezlepková mouka
2-3 lžíce sádla nebo oleje
2 středně velké cibule
POSTUP:
Kotlety na okraji několikrát nařízneme, zlehka naklepeme, osolíme, okořeníme, potřeme prolisovaným česnekem...
Pečínka na medu
INGREDIENCE:
1 kg vepřové pečeně (nebo plátky)
100 ml olivového oleje
1 lžíce šalvěje
1 lžíce mletého kmínu (lze použít i římský kmín)
1 lžíce grilovacího koření
200 g másla
1 lžíce hladké mouky
300 ml bílého vína
600 ml zeleninového vývaru
8 brambor
...
Bulharské řízky - z kastrolu
INGREDIENCE:
600 g vepřové plece
sůl
pepř
1 cibule
1 zelená paprika
4 rajčata
100 g čerstvých hub
4 brambory
1 stroužek česneku
vývar z kostky
olej
POSTUP:
Maso nakrájíme na řízky, lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Řízky opečeme na oleji v...
Pečené vepřové kotlety
INGREDIENCE:
4 vepřové kotlety
sůl
2 lžičky sójové omáčky
2 lžíce citronové šťávy
1 lžíce kremžské hořčice
pepř
2 lžíce oleje
POSTUP:
Kotlety nařízneme, naklepeme, osolíme a vložíme do kastrolu, potřeme směsí sójové omáčky, citronové šťávy, hořčice, pepře a...
Vepřový plátek na roštu
INGREDIENCE:
4 plátky libového vepřového masa
mletý pepř nebo kari koření
sůl
POSTUP:
Maso zbavené viditelného tuku naklepeme, po okrajích nařízneme, osolíme a okořeníme.
Plátky pak klademe na předehřátý rošt a pečeme z obou stran (lze i osmažit na pánvi, ale bez tuku).
Podáváme...
Vepřové po selsku
INGREDIENCE:
600-800 g libové vepřové plece
mletý bílý pepř
2-3 stroužky česneku
sůl
1 cibule
1-2 rajčata
POSTUP:
Maso zbavíme blan a omyjeme. Posypeme ho bílým pepřem a potřeme česnekem rozetřeným se solí.
Maso vložíme do pekáče (pokud je maso úplně libové,...
Kotlety se žampiony
INGREDIENCE: (2 porce)
2 plátky vykostěné kotlety
20 dkg žampionů
1 cibule
sůl
pepř
drcený kmín
sladká mletá paprika
hladká mouka (pro bezlepkovou dietu - bezlepková)
olej
hovězí bujon
POSTUP:
Plátky kotlety po obvodu nařízneme, aby se nám nekroutily, ...