Vepřové maso

Kotlety s hořčičnou omáčkou

INGREDIENCE: 4 vepřové kotlety bez kosti sůl mletý pepř 3 lžíce oleje 2 cibule nebo 4 šalotky (na kolečka) 75 ml bílého vína 1 lžíce hrubozrnné hořčice 150 ml smetany ke šlehání zelené fazolky bramborové noky POSTUP: Kotlety přes plastový sáček naklepeme, lehce nakrájíme na...

Vepřová roláda s brokolicí

INGREDIENCE: (4 porce) 2 větší vepřové panenky sůl, pepř 1 brokolice 2 vejce 3 lžíce másla 50 g anglické slaniny POSTUP: Panenku očistíme, rozřízneme na plát a lehce naklepeme. Osolíme a opepříme. Brokolici rozebereme na růžičky, krátce povaříme ve vroucí vodě dopoloměkka. Pak ji ochladíme...

Vepřová panenka ve slanině

INGREDIENCE: 500 g vepřové panenky 15 dkg slaniny sůl tlučený pepř (nadrcené kuličky pepře) olivový olej POSTUP: Vepřovou panenku rozkrojíme na 2 kusy a ze všech stran ji osolíme a opepříme. Pak ji potřeme olivovým olejem.  Tři až čtyři plátky slaniny narovnáme...

Labské kotlety

INGREDIENCE: 4 vepřové kotlety sůl mletý pepř drcený kmín 2 stroužky česneku bezlepková mouka 2-3 lžíce sádla nebo oleje 2 středně velké cibule POSTUP: Kotlety na okraji několikrát nařízneme, zlehka naklepeme, osolíme, okořeníme, potřeme prolisovaným česnekem...

Pečínka na medu

 INGREDIENCE: 1 kg vepřové pečeně (nebo plátky) 100 ml olivového oleje 1 lžíce šalvěje 1 lžíce mletého kmínu (lze použít i římský kmín) 1 lžíce grilovacího koření 200 g másla 1 lžíce hladké mouky 300 ml bílého vína 600 ml zeleninového vývaru 8 brambor ...

Bulharské řízky - z kastrolu

 INGREDIENCE: 600 g vepřové plece sůl pepř 1 cibule 1 zelená paprika 4 rajčata 100 g čerstvých hub 4 brambory 1 stroužek česneku vývar z kostky olej POSTUP: Maso nakrájíme na řízky, lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Řízky opečeme na oleji v...

Pečené vepřové kotlety

 INGREDIENCE: 4 vepřové kotlety sůl 2 lžičky sójové omáčky 2 lžíce citronové šťávy 1 lžíce kremžské hořčice  pepř 2 lžíce oleje POSTUP: Kotlety nařízneme, naklepeme, osolíme a vložíme do kastrolu, potřeme směsí sójové omáčky, citronové šťávy, hořčice, pepře a...

Vepřový plátek na roštu

INGREDIENCE: 4 plátky libového vepřového masa mletý pepř nebo kari koření sůl POSTUP: Maso zbavené viditelného tuku naklepeme, po okrajích nařízneme, osolíme a okořeníme. Plátky pak klademe na předehřátý rošt a pečeme z obou stran (lze i osmažit na pánvi, ale bez tuku). Podáváme...

Vepřové po selsku

 INGREDIENCE: 600-800 g libové vepřové plece mletý bílý pepř 2-3 stroužky česneku sůl 1 cibule 1-2 rajčata POSTUP: Maso zbavíme blan a omyjeme. Posypeme ho bílým pepřem a potřeme česnekem rozetřeným se solí. Maso vložíme do pekáče (pokud je maso úplně libové,...

Kotlety se žampiony

INGREDIENCE: (2 porce) 2 plátky vykostěné kotlety 20 dkg žampionů 1 cibule sůl pepř drcený kmín sladká mletá paprika hladká mouka (pro bezlepkovou dietu - bezlepková) olej hovězí bujon POSTUP: Plátky kotlety po obvodu nařízneme, aby se nám nekroutily, ...
1 | 2 >>