Šmakoun

 
Šmakoun (Shmaki) je čistá živočišná bílkovina, připravená unikátním technologickým postupem z vaječného bílku.
Neobsahuje tuk, cukr, cholesterol a lepek.
Základem šmakouna je bílkovina podobná kuřecímu masu.
Sto gramů šmakouna obsahuje pouze 220 kj a je velice vhodný pro redukční dietu. 
Seženete ho například v Globusu, Tescu a Bille.

 Sojové maso a tofu


Sojové maso neobsahuje téměř žádný tuk, obsahuje mnoho vlákniny a bílkoviny.
Obsahuje vitamíny a minerální látky.
Sojové maso je kvalitní díky obsažené aminokyselině.
Je výborným doplňkem redukčních diet, snižuje hladinu cholesterolu a neobsahuje lepek.

Tofu je sojový sýr nebo tvaroh a vyrábí se ze sojového mléka. 
Obsahuje zdraví prospěšné minerály: vápník, hořčík a železo.
Je velice lehce stravitelné a zpracovatelné, obsahuje minimum tuku, takže je vhodné při speciální výživě. Chuť bílého tofu je nijaká, proto se musí před konzumací upravit. Tofu velice dobře přejímá chuť ostatních použitých přísad.
Nejlepší je tofu naložit do nějaké marinády např. do olivového oleje s bylinkami, do sojové omáčky atd.